Naturligvis Paleo

Saftig sjokoladekake uten mel og melk

Er du glad i sjokoladekake og brownie? Hvem er vel ikke det, si. Jeg elsker sjokolade og synes en kake med rik og fyldig sjokoladesmak er noe av det beste på kakefronten.

Jeg har ved flere anledninger vært på utkikk etter en brownie eller sjokoladekake uten mel og gluten, men synes det var vanskelig å finne en god oppskrift. Man kan så klart prøve seg fram med ulike glutenfrie melvarianter, men ofte synes jeg ikke de er så mye bedre for magen enn de med vanlig hvetemel.

Jeg ønsket derfor å lage en oppskrift som er helt uten mel, gluten og melk. Den skulle ha få og enkle ingredienser – og bare de beste! Ikke minst skulle kaken være relativt enkel å lage.

Resultatet ble en fyldig og mektig kake, en mellomting av sjokoladekake og brownie. Jeg synes smaken ble kjempegod, og denne ble godt motatt i familien!

Når du vil lage noe ekstra godt

Har du lyst til å lage en ekstra god og fyldig sjokoladekake bør du prøve denne! Kanskje skal du ha gjester og vil servere noe godt til dessert? Eller er det en annen fin anledning eller feiring?

Sjokolade er noe som sjeldent slår feil, og er en favoritt hos mange! Denne kaken passer i tillegg godt for de som har allergi eller intoleranse for gluten, korn og melk.

Server gjerne kaken med friske bær – det blir en herlig kombinasjon. Krem, vaniljesaus eller vaniljeis er også godt til denne kaken.

Oppskrift på sjokoladekake uten mel og melk

Dette trenger du

  • 6 egg
  • 300 gram mørk sjokolade, minst 70%
  • 150 gram kokosblomstsukker (eller annet sukker, brunt eller hvitt)
  • 200 gram smør (kan erstattes med 6 ss kokosolje hvis du ønsker den helt uten melk)
  • 1/2 dl kald og sterk, svart kaffe.

Slik gjør du

  1. Skill eggeplommer og eggehviter hver for seg, i to ulike boller.
  2. Pisk eggeplommer med sukker til eggedosis.
  3. Pisk eggehvitene stive.
  4. Smelt smør og sjokolade over vannbad eller på svak varme på stekeplaten.
  5. Tilsett kaffen i smør/sjokoladeblandingen.
  6. Bland så sjokoladeblandingen inn i eggedosisen.
  7. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene til slutt.
  8. Ha røren over i en smurt form.
  9. Stek kaken på 180°C i 15 – 20 minutter.
  10. La kaken hvile en times tid før du skjærer i den.
  11. Server med bær, nøtter, is, krem eller hva du ønsker!

PS: Jeg synes faktisk kaken ble enda bedre etter at den hadde stått natten over i kjøleskapet!

Håper det smaker 🙂