Naturligvis Paleo

Nydelig pai med spinat og fetaost

Har du lyst til å servere en kjempegod og sunn vegetarrett er en pai som denne midt i blinken! Det som er så fantastisk med pai er at du kan variere fyllet i det uendelige, både ut i fra hva du har, hva du liker og tåler.

Pai tallerken salat ovenfra

I denne paien er det masse grønnsaker og herlige smaker fra Middelhavet. Med spinat, squash, oliven, soltørket tomat og paprika blir denne paien ekte supermat og en skikkelig vitaminbombe! I tillegg inneholder den egg og fetaost, som gjør den mettende og proteinrik.

Glutenfri og magevennlig pai

Å lage glutenfri paibunn kan være vanskelig, men ved å bruke Fiberhusk i deigen får du perfekt konsistens og like bra resultat som noe annet. I denne oppskriften har jeg et bilde av Fiberhusk og litt mer info om hvordan det fungerer.

I tillegg til å være glutenfri passer denne paien også veldig bra til deg som har sensitiv mage eller irritabel tarm. Den inneholder ingredienser og grønnsaker med lavt innhold av FODMAP-stoffer, noe som gjør paien lettfordøyelig og snill mot magen! Hvis du ønsker å vite mer om hva FODMAP betyr og hva det har med irritabel tarm å gjøre kan du lese mer om det her.

Enten du vil servere noe ekstra godt i helgen, 17. mai eller til hverdags anbefaler jeg deg å prøve denne!

Ferdig pai

Pai med spinat og fetaost

Paideig:

  • 100 g smør
  • 200 g glutenfritt mel (jeg brukte 100 gram teffmel og 100 gram bokhvetemel)
  • 1 ss fiberhusk/psyllium
  • 1 dl vann
  • 1/2 ts salt

Fyll:

  • 1 pose (200 g) spinat
  • 1 stk (ca. 300 g) squash
  • 4 stk soltørkede tomater
  • 1 stk (ca. 100 g) paprika
  • 50 g oliven
  • 150 g fetaost
  • 8 egg
  • 1 dl vann
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts tørkede urter, feks timian og rosmarin

Slik gjør du:

  1. Smuldre smør, mel, Fiberhusk og salt sammen. Tilsett 1 dl vann og bland til en smidig deig.
    Paideig
  2. Legg deigen i kjøleskapet i 10 min.
  3. Trykk deigen ut i en paiform, og prikk bunnen med en gaffel.
    Paideig trykket ut
  4. Stek paibunnen i 15 min, nest nederste rille ved 200 °C.
  5. Imens paibunnen er i ovnen kan du lage fyllet. Begynn med å forvelle spinaten ved å putte den i kokende vann og la den være oppi et par minutter. Hell deretter spinaten over i en sil og la vannet renne av. Du kan også presse ut overflødig vann ved å trykke på spinaten med hendene eller presse med en skje.
  6. Riv squashen på et rivjern.
  7. Skjær paprika, oliven, og soltørkede tomater i biter.
  8. Visp egg, vann og krydder sammen i en bolle.
  9. Etter at paibunnen har stekt i 15 min, tas den ut og fyllet legges i.
  10. Begynn med å fordele spinat og resten av grønnsakene jevnt utover paibunnen.
  11. Deretter legger du fetaost over, enten kan du smuldre den eller ha den over finhakket.
    Paifyll
  12. Til slutt heller du over eggeblandingen du vispet sammen.
    Paifyll ferdig
  13. Stek paien i 30 min, nest nederste rille ved 200 °C.
Ferdig stekt pai hel
Ferdig stekt pai siden

Server gjerne paien med en frisk salat eller annet tilbehør du ønsker.

Har du spørsmål eller tips til oppskriften så skriv de gjerne i kommentarfeltet under, jeg setter stor pris på å høre fra deg 🙂

Velbekomme!

7 kommentarer

Kommentarfeltet er nå stengt
  1. Tania

    Hi Ida, I’m a Portuguese girl living in Haugesund 🙂 follower of Paleo lifestyle. Some products are still a mistery to find, so my question is where can I find Teff flour and buckwheat flour. Psyllium I have found in supermarkets but not these ones.
    Thank you and love the blog 🙂

    1. Ida

      Hi Tania,
      I usually find both Teff and buckwheat flour in larger supermarkets, like Meny or Ultra. You can also try to look in health food stores like Sunkost or Life. I have also ordered Teff and buckwheat flour from iherb.com 🙂 I hope you find these tips helpful! So nice to hear that you like the blog 🙂

  2. SK

    Har lyst å prøve denne! Hvordan type fetaost bruker du? ?

    1. Ida

      Hei 🙂 Det varierer ut i fra hva jeg finner i butikken, men prøver som regel å gå for en ordentlig gresk type som er laget av sauemelk og geitemelk. Ellers blir det fetaost fra Apetina, som selges veldig mange steder 🙂

  3. Kjerstin Michaela

    Hei og tusen takk for at du hjelper mange med bloggen din! 😀
    Vet du om denne og andre oppskrifter du har fungerer for de som bruker Paleodietten fordi de har Hidradenitis Suppurativa? (Svettekjertel betennelse). Noen blir helt friske ved å følge Paleodietten. Jeg forsøker å hjelpe noen som har det, har blitt symptomfrie, og savner brød og lignende veldig og bør unngå nøtter og peanøtter. På forhånd takk! Mvh. Kjerstin Michaela Haraldsen, Garden.

    1. Ida

      Hei Kjerstin 🙂 Alle oppskriftene jeg har lagt ut på bloggen består av ingredienser som kan inngå (for de fleste) i et paleokosthold eller paleodiett, så jeg vil tro at det skal gå bra, men jeg vet ikke noe om denne sykdommen du nevner.

  4. Karin-Maria Vårtun

    Den så god ut 🙂 må prøve den oppskriften. Kan jeg bruke jyttemel istedenfor teffmelet?
    Hilsen Karin