Naturligvis Paleo

Favorittoppskrifter med olivenolje

Her vil jeg gjerne dele med dere noen av mine favorittoppskrifter med olivenolje! Disse passer spesielt godt nå om sommeren. Perfekt som tilbehør til grillmat og fisk, eller bare alene!

Frisk sommersalat med mango og granateple

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sommerlige smaker fra mango og granateple gjør denne salaten ekstra frisk, søt og syrlig. Med avokado og pinjekjerner metter den ekstra godt også. Så god til grillmat eller som en lunsj.

  • 1 avokado
  • 1 hjertesalat
  • 1 pakke ruccola
  • 1/2 mango
  • 1/2 granateple
  • 1 vårløk
  • 3 ss pinjekjerner
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik

Del avokadoen i to, fjern steinen og ta ut avokadokjøttet med en skje. Skjær avokadoen i biter. Riv bladene av hjertesalat i grove biter. Skjær mango i mindre biter, og vårløk i tynne strimler. Del granateple og bruk kjernene fra halve eplet. Bland alle ingrediensene i en bolle og ha over en dressing av god olivenolje og balsamicoeddik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hot chorizosalsa!

Denne chorizosalsaen er fantastisk som tilbehør til fisk og gir en sterk og deilig smak til middagen. Den er servert som tilbehør i min siste oppskrift på skrei, men jeg synes den passet godt å ta med her i tillegg! Den er også kjempegod som en liten tapasrett i seg selv, sammen med god manchego og grønnsaker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Ca. 120 gram chorizo, i små terninger
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 chili, finhakket (eller i store biter hvis du kun ønsker den som smakstilsetter under stekingen)
  • 7 cherrytomater, hakket
  • 1/2 granateple, frøene
  • Ca. 1/2 dl olivenolje
  • litt sitronsaft
  • 1 neve basilikum, hakket

Skjær og finhakk sjalottløk, cherrytomater og chili. Jeg skar chilien i større biter, som jeg tok ut etter salsaen var ferdig – bare for å få den sterke chilismaken. Skjær chorizopølsen i små biter/terninger. Stek pølsebitene på middels varme i tørr stekepanne, til de avgir litt fett. Tilsett olivenolje, løk, tomater og chili og la det surre noen minutter. Rett før servering blander du i granateplekjerner, hakket basilikum og en liten skvis sitronsaft.

Sommerlig potetsalat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er neimen ikke lett å finne en ferdig potetsalat i butikken som smaker godt og er sunn i tillegg. Derfor gikk jeg igang med å eksperimentere meg frem til en bedre oppskrift hjemme. Denne er kjempegod og passer som tilbehør til middag eller som en tapas rett.

  • 6 små poteter
  • Ca. 100 gram grønne bønner
  • 1/2 rødløk
  • 2 vårløk
  • 30 gram parmesan
  • 5 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss sitronsaft

Vask potetene. Legg potetene i kokende lettsaltet vann, og skru ned varmen så det ikke fosskoker. Koketiden varierer ut i fra type potet og størrelse, men kok til de såvidt er møre. De siste to-tre minuttene av koketiden har du i de grønne bønnene også. Ha deretter bønnene over i kaldt vann for å hindre at de blir for bløte og slappe. Del de grønne bønnene på tvers i tre deler. Når potetene er avkjølt skjær de i middels store biter. Skjær rødløk og vårløk i tynne strimler. Bland ingrediensene sammen og rasp parmesan over. Ha til slutt over olivenolje og litt sitronsaft, og bland det hele forsiktig sammen.

Håper du får lyst til å prøve oppskriftene, og at de faller i smak! 🙂