Naturligvis Paleo

De beste pannekakene

Pannekaker er alltid populært, og selv har jeg likt pannekaker så lenge jeg kan huske. For meg gjelder det å finne frem til oppskrifter som er enkle, sunne og gode. Det beste er å få i pose og sekk – pannekaker som smaker kjempegodt og i tillegg er proppfulle av næringsstoffer som kroppen setter pris på.

Jeg liker å kunne kose meg med noe ekstra godt til helgefrokosten uten at det skal være altfor mye styr, og uten raske karbohydrater som sender blodsukkeret til topps!

Søtpotetlapper lunsj

Bananpannekaker paleostyle- altså uten gluten, sukker og melk har vært en slager hos oss lenge, men jeg har også eksperimentert meg frem til noen andre gode oppskrifter. I tillegg til oppskrift på bananpannekaker får du muligheten til å prøve deg på gode søtpotetp!

Oppskrift på bananpannekaker

Bananpannekaker og bær
 • 3 egg
 • 1 banan
 • 2 ss valgfritt mel, for eksempel kokosmel
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1/4 ts salt

Mos bananen med gaffel og bland sammen med de andre ingrediensene. Eller kjør alt sammen med stavmikseren – det pleier jeg å gjøre. Tilsett gjerne litt vaniljepulver, kanel eller kardemomme til røren – det gir ekstra god smak! Varm opp stekepannen og ha i en dæsj smør. Når smøret er smeltet og begynt å bli brunt kan du steke pannekakene på middels høy varme. Eventuelt kan du steke pannekakene i olivenolje eller kokosolje.

Oppskrift på søtpotetpannekaker

Pannekaker av søtpotet
 • 3 egg
 • Ca. 100 gram bakt søtpotet, most
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 ss teffmel eller bokhvetemel
 • 1 ss chiafrø
 • 1/4 ts salt

Ofte får jeg rester når jeg lager ovnsbakt søtpotet (eller jeg lager litt ekstra mye med vilje). Da er det supert å kunne bruke restene til søtpotetlapper. Bare mos søtpoteten med en gaffel og bland sammen med de andre ingrediensene. Stek i smør og/eller olivenolje.

Inspirasjon til servering av pannekaker

Bananpannekaker med bacon er en klassiker! Søtt og salt i herlig kombinasjon 😉

Server gjerne bananpannekaker med avokado, frukt og bær – det er som regel min favoritt!

Bananpannekaker

Søtpotetlapper og bringebær!

Søtpotetpannekaker og bringebær

Har du andre tips eller gode oppskrifter på pannekaker? Del de gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Ellers er det bare å komme med spørsmål eller kommentarer, det setter jeg stor pris på 🙂

Enjoy!

1 kommentarer

Kommentarfeltet er nå stengt
 1. Bjørg

  Hei.
  Jeg henter mye informasjon fra bloggen din, og ikke minst, oppskrifter. Når det gjelder bananpannekaker, så er det vel bare fantasien som setter begrensninger. Jeg blander f.eks kokosmasse i bananpannekkerøren og lar det stå et kvarters tid å svelle. Er ikke så veldig glad i banansmaken, og kokosmasse og kokosfett tar bort noe av den fremtredende banansmaken.