Overmodne bananer på kjøkkenbenken kan lett brukes til å lage en saftig banankake! Bananene gjør kaken søt og saftig, og i kombinasjon med mørk sjokolade og crunchy valnøtter får denne kaken fort bein å gå på 😉
Denne banankaken er et sunnere alternativ til vanlige kaker og er gluten- og melkefri. Kun søtet med honning og banan.
Det er fort gjort å kjøpe inn litt for mange bananer om gangen. Jeg pleier å kjøpe økologiske bananer, og siden de alltid kommer i samlet klase i en pose, blir ofte noen av de liggende litt lenge på kjøkkenbenken.
Sist jeg hadde noen godt modne bananer til overs fikk jeg lyst til å lage noe ekstra godt til helgekosen.
Det er ikke så ofte jeg baker kake, men banankake eller også kalt bananbrød, er både veldig godt og enkelt å lage! Siden jeg ønsker å kunne kose meg med kake uten å få vondt i magen og høyt blodsukker, hentet jeg inspirasjon fra forskjellige steder og lagde en oppskrift jeg synes ble veldig god. Ikke nok med at jeg synes kaken ble god, den ble også tatt godt imot av vennegjengen jeg serverte den til!
Banankake med mørk sjokolade
Dette trenger du:
- 3 modne bananer
- 70 gram smør, smeltet *
- 4 egg
- 4 ss honning
- 1 dl kokosmel
- 1,5 dl mandelmel
- 1 ts vaniljepulver
- 1 ts bakepulver
- 2 ts ceylon kanel
- Litt salt
- 30 gram mørk sjokolade, hakket
- 25 gram valnøtter, hakket
* Hvis du ikke tåler eller vil bruke smør kan du bruke ekstra virgin kokosolje istedet.
Smelt smøret på lav varme.
Mos bananene med en gaffel på en tallerken.
Visp eggene til eggedosis, jeg brukte miksmaster. Tilsett honning og most banan, og bland sammen.
Mål opp og bland de tørre ingrediensene sammen.
Tilsett smeltet smør og de tørre ingrediensene og rør videre til en jevn røre/deig. Den skal være ganske klissete.
Ha til slutt i hakkede valnøtter og mørk sjokolade og vend inn i røren.
Ha røren over i en liten og smurt brødform. Jeg smurte brødformen med litt av det smeltede smøret.
Stekes ved 175°C i ca. 45 min. Nest nederste rille. Kaken skal bli gyllen oppå, men fortsatt være litt seig inni.
Skjæres opp i passe tykke skiver. Kaken holder seg fint i kjøleskapet noen dager, men den kan også fryses 🙂
Server gjerne med en klatt godt smør, krem (hvis du tåler melkeprodukter) eller nøttesmør, frukt og bær! Passer godt til å ta med ut på tur også.
Tips! Har du modne bananer og ikke har anledning til å bruke de med en gang kan du fryse de. Da kan du ta de opp og bruke de i banankake, smoothie eller noe annet godt.
Håper du liker kaken like mye som meg!
4 kommentarer
Kommentarfeltet er nå stengtKonstanse Haugland Olsen
Hvordan skal jeg lage nøttesmør, hva gjør jeg med nøttene?
Gerd Brit Hesthag
Tiner du frossen banan litt
Gerd Brit Hesthag
Hvordan tiner du banan til å ha i kake
Gerd Brit Hesthag
Kaken var god, men vanskelig å få ut av forma.
Ps tiner du bananen før du bruker den i kaka?
Gerd Brit Hesthag