Oppskrift

Skrei med chorizosalsa og persillerotpuré

Skrevet av Ida
| 1 Kommentar

Har du lyst til å spise mer fisk, men har gått tom for idéer til hvordan du kan lage gode fiskeretter? I det siste har jeg hatt som mål å lage flere spennende og gode middager med fisk. Spesielt retter med hvit fisk som torsk, skrei, breiflabb og lyr har det blitt mye av.

skreitallerken servering

Tidligere har jeg ofte tenkt at laks er den raskeste og beste måten å lage fiskemiddag i hverdagen på. Å velge hvit fisk i stedet kan ha et rykte på seg for å bli litt kjedelig, hvert fall har det vært slik hos meg.

Men heldigvis har jeg fått motbevist meg selv! Det gjelder bare å tilberede fisken riktig slik at den ikke blir tørr, og finne smakfullt tilbehør.

Torsk servert med bacon er en klassiker mange kjenner til. Men visste du at chorizopølse kan være et spennende alternativ?

Skreiloin-Choritzosalsa-Persillerotpuré-og-Asparges

Salsa laget med chorizo, løk, tomater og chili piffer opp fiskeretten og er en super kombinasjon til hvit fisk som torsk, lyr og kveite. En god og fyldig puré av potet, persillerot og pastinakk passer ypperlig til. Noe grønt tilbehør, gjerne asparges setter kronen på verket. Da har du en fantastisk rett du kan imponere hvem som helst med.

Det beste er at retten er enkel å lage, så ikke vær nervøs for å prøve deg på denne!

Oppskrift

Dette trenger du:

Til ca. 4 porsjoner:

Skreiloin-hel

Chorizosalsa

Chorizosalsa-ingredienser

Persillerotpuré

poteter-pastinakk-persillerot

Smørstekt asparges

asparges-smorstekt

Slik gjør du

Persillerotpuré:

Begynn med å lage persillerotpuréen, siden rotgrønnsakene tar lengst tid å koke. Det er ikke noe problem å lage den ferdig og la den stå på lav varme imens du lager resten.

Skrell (hvis ønskelig) og skjær potet, persillerot og pastinakk i ca. like store biter. Kok grønnsaksbitene i usaltet vann, til de er møre. Hell av vannet og mos grønnsakene, enten for hånd, med stavmikser eller kjøkkenmaskin. Hvor glatt og fin du ønsker puréen bestemmer du selv. Tilsett smør og eventuelt litt fløte. Krydre med salt og pepper.

Persillerotpure-stavmikser

Chorizosalsa:

Da er det bare å gå i gang med chorizosalsaen!

Skjær og finhakk sjalottløk, cherrytomater og chili. Jeg skar chilien i større biter, som jeg tok ut etter salsaen var ferdig – bare for å få den sterke chilismaken. Skjær chorizopølsen i små biter/terninger. Stek pølsebitene på middels varme i tørr stekepanne, til de avgir litt fett. Tilsett olivenolje, løk, tomater og chili og la det surre noen minutter.

Chorizosalsa-stekepanne

Rett før servering blander du i granateplekjerner, hakket basilikum og en liten skvis sitronsaft.

Chorizosalsa

Slik tilbereder du fisken:

Fisken er det viktig å servere med en gang den er ferdig, så den ikke blir for kald eller tørr. Derfor foretrekker jeg å lage det meste av tilbehøret først slik at jeg kan preparere fisken perfekt og uten for mange baller i luften samtidig.

Sett stekeovnen på 180°C. Skjær skreien (eller annen type fisk) i porsjonsstykker. Dryss salt og pepper over fiskestykkene og la de ligge i ca. 10 minutter.

skreibiter-raa

Brun fisken i stekepanne med skinnsiden ned i en blanding av smør og olivenolje. Legg fisken med skinnsiden opp i en ildfast form. Etterstek skreien midt i stekeovnen til den så vidt er gjennomstekt, ca. 6 minutter.

skrei-i-form

Smørstekt asparges:

Aspargesen kan du lage imens fisken står i ovnen. Legg aspargesen i en kjele med kokende vann, kun ett minutt, før du tar de ut og bruner de litt i pannen du allerede har stekt fisken i. Da får de gode smaker fra olivenolje, smør og krydder som fisken har stekt i.

Grunnen til at jeg gir de en rask omgang i kokende vann er for at de skal bli passe møre. Kjipt med trevlete og hard asparges, synes du ikke? Hvis aspargesen ikke har så tykk stamme er det ofte nok å bare brune den i pannen med smør og olje.

Servering

Server skreien med persillerotpuré, asparges og topp med chorizosalsa.

Skreitallerken-servering2

Håper det smaker!

Gi meg gjerne en kommentar nedenfor hvis det er noe du lurer på eller ønsker å dele 🙂

Ida

Én kommentar

  1. hvilken type fisk er også tilrådelig for oppskrifter, hvite eller blå? Denne oppskriften er veldig kul, kjæresten min vil være glad når hun gjør det, sikkert

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Profilbilde kan ordnes her.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.