Oppskrift
Nydelig pai med spinat og fetaost
Har du lyst til å servere en kjempegod og sunn vegetarrett er en pai som denne midt i blinken! Det som er så fantastisk med pai er at du kan variere fyllet i det uendelige, både ut i fra hva du har, hva du liker og tåler.
I denne paien er det masse grønnsaker og herlige smaker fra Middelhavet. Med spinat, squash, oliven, soltørket tomat og paprika blir denne paien ekte supermat og en skikkelig vitaminbombe! I tillegg inneholder den egg og fetaost, som gjør den mettende og proteinrik.
Glutenfri og magevennlig pai
Å lage glutenfri paibunn kan være vanskelig, men ved å bruke Fiberhusk i deigen får du perfekt konsistens og like bra resultat som noe annet. I denne oppskriften har jeg et bilde av Fiberhusk og litt mer info om hvordan det fungerer.
I tillegg til å være glutenfri passer denne paien også veldig bra til deg som har sensitiv mage eller irritabel tarm. Den inneholder ingredienser og grønnsaker med lavt innhold av FODMAP-stoffer, noe som gjør paien lettfordøyelig og snill mot magen! Hvis du ønsker å vite mer om hva FODMAP betyr og hva det har med irritabel tarm å gjøre kan du lese mer om det her.
Enten du vil servere noe ekstra godt i helgen eller til hverdags anbefaler jeg deg å prøve denne!
Dette trenger du:
Paideig:
- 100 g smør
- 200 g glutenfritt mel (jeg brukte 100 gram teffmel og 100 gram bokhvetemel)
- 1 ss fiberhusk/psyllium
- 1 dl vann
- 1/2 ts salt
Fyll:
- 1 pose (200 g) spinat
- 1 stk (ca. 300 g) squash
- 4 stk soltørkede tomater
- 1 stk (ca. 100 g) paprika
- 50 g oliven
- 150 g fetaost
- 8 egg
- 1 dl vann
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts salt
- 1 ts tørkede urter, feks timian og rosmarin
Slik gjør du:
- Smuldre smør, mel, Fiberhusk og salt sammen. Tilsett 1 dl vann og bland til en smidig deig.
- Legg deigen i kjøleskapet i 10 min.
- Trykk deigen ut i en paiform, og prikk bunnen med en gaffel.
- Stek paibunnen i 15 min, nest nederste rille ved 200 °C.
- Imens paibunnen er i ovnen kan du lage fyllet. Begynn med å forvelle spinaten ved å putte den i kokende vann og la den være oppi et par minutter. Hell deretter spinaten over i en sil og la vannet renne av. Du kan også presse ut overflødig vann ved å trykke på spinaten med hendene eller presse med en skje.
- Riv squashen på et rivjern.
- Skjær paprika, oliven, og soltørkede tomater i biter.
- Visp egg, vann og krydder sammen i en bolle.
- Etter at paibunnen har stekt i 15 min, tas den ut og fyllet legges i.
- Begynn med å fordele spinat og resten av grønnsakene jevnt utover paibunnen.
- Deretter legger du fetaost over, enten kan du smuldre den eller ha den over finhakket.
- Til slutt heller du over eggeblandingen du vispet sammen.
- Stek paien i 30 min, nest nederste rille ved 200 °C.
Server gjerne paien med en frisk salat eller annet tilbehør du ønsker.
Har du spørsmål eller tips til oppskriften så skriv de gjerne i kommentarfeltet under, jeg setter stor pris på å høre fra deg 🙂
Velbekomme!
7 kommentarer
Hi Ida, I’m a Portuguese girl living in Haugesund 🙂 follower of Paleo lifestyle. Some products are still a mistery to find, so my question is where can I find Teff flour and buckwheat flour. Psyllium I have found in supermarkets but not these ones.
Thank you and love the blog 🙂
Hi Tania,
I usually find both Teff and buckwheat flour in larger supermarkets, like Meny or Ultra. You can also try to look in health food stores like Sunkost or Life. I have also ordered Teff and buckwheat flour from iherb.com 🙂 I hope you find these tips helpful! So nice to hear that you like the blog 🙂
Har lyst å prøve denne! Hvordan type fetaost bruker du? ?
Hei 🙂 Det varierer ut i fra hva jeg finner i butikken, men prøver som regel å gå for en ordentlig gresk type som er laget av sauemelk og geitemelk. Ellers blir det fetaost fra Apetina, som selges veldig mange steder 🙂
Hei og tusen takk for at du hjelper mange med bloggen din! 😀
Vet du om denne og andre oppskrifter du har fungerer for de som bruker Paleodietten fordi de har Hidradenitis Suppurativa? (Svettekjertel betennelse). Noen blir helt friske ved å følge Paleodietten. Jeg forsøker å hjelpe noen som har det, har blitt symptomfrie, og savner brød og lignende veldig og bør unngå nøtter og peanøtter. På forhånd takk! Mvh. Kjerstin Michaela Haraldsen, Garden.
Hei Kjerstin 🙂 Alle oppskriftene jeg har lagt ut på bloggen består av ingredienser som kan inngå (for de fleste) i et paleokosthold eller paleodiett, så jeg vil tro at det skal gå bra, men jeg vet ikke noe om denne sykdommen du nevner.
Den så god ut🙂 må prøve den oppskriften. Kan jeg bruke jyttemel istedenfor teffmelet?
Hilsen Karin