Om meg

Mitt navn er Ida, og jeg er glad du er her – for vi er ganske like du og jeg. Vi ønsker begge å ha god helse og leve et meningsfylt og lykkelig liv.

Men hva gir egentlig god helse? Hva bør man spise?

Du har sikkert som meg lært mye av andre. For meg har alt fra kurs, konferanser, blogger og litteratur, til fagpersoner og leger gitt meg mye kunnskap om veien til bedre helse. Ikke minst har jeg også lært mye av venner og bekjente. Kunnskap og erfaringer jeg ønsker å dele med deg.

Samtidig vil denne bloggen være en reise og et dypdykk inn i mer kunnskap, inspirasjon og forståelse. En reise jeg håper du vil bli med på.

Først, la meg dele litt av min historie med deg

ida-jakobsen-om-meg

Jeg har så lenge jeg kan huske vært interessert i å lære om dyr, mennesker og natur. Det utviklet seg til en stor interesse for naturvitenskap og biologi, som førte til at jeg studerte og tok en master i molekylærbiologi (MSc) ved Universitetet i Oslo.

I tillegg har jeg stor lidenskap for god mat, helse og aktivitet. Dette startet tidlig i ungdomsårene, spesielt etter at jeg fikk en autoimmun sykdom som gjorde det nødvendig å endre både livsstil og kosthold.

Inntil 2014 spiste jeg et typisk norsk kosthold basert på mye kornvarer og lite fett. Jeg fulgte på mange måter de tradisjonelle kostholdsrådene, og trodde dette var det beste for meg. Til tross for at jeg prøvde å spise sunt og trene jevnlig, har jeg alltid hatt mageproblemer. Jeg følte ofte jeg ikke tålte maten jeg spiste – uten å kunne sette fingeren på hva som gjorde meg dårlig. Det var veldig frustrerende, men man lærer seg å leve med plagene.

Jeg fant raskt ut at jeg følte meg bedre da jeg kuttet ned på kornvarer, melkeprodukter og sukker.

Mitt vendepunkt kom høsten 2014. Etter å ha hørt andres erfaringer rundt kosthold, ble jeg inspirert til å gjøre endringer selv. Jeg fant raskt ut at jeg følte meg bedre da jeg kuttet ned på kornvarer, melkeprodukter og sukker.

Det har utviklet seg til å bli et paleokosthold og en livsstil med fokus på rene og naturlige råvarer.

I tillegg til å ha endret på kostholdet mitt, vet jeg også hvor viktig det er å tenke på helheten – stressmestring, aktivitet og nok søvn er essensielt for å oppnå god helse.

Det har for meg blitt jakten på en mer naturlig livsstil. En livsstil som allerede har gitt meg en sunnere og sterkere kropp.

Det gir motivasjon og ønske om å dele min kunnskap med andre. Ikke bare for å formidle egenerfaring, men også for å skape diskusjon og få tilbakemeldinger.

Jeg ønsker å fortsette å søke kunnskap, være nysgjerrig og utvikle meg selv. Jeg håper du kan kjenne deg igjen i min blogg, og at du kan finne den nyttig og interessant.

Ta gjerne kontakt med meg om du har spørsmål eller legg igjen en kommentar 🙂

Ida

Vil du ha mer kunnskap om kosthold og helse, samt gode oppskrifter på næringsrik mat?

Én kommentar

  1. Birgit

    Hei Ida, –

    fant akkurat bloggen din. Den er kjempeinteressant! Takk for at du deler av dine erfaringer og kunnskaper!

    Hilsen Birgit

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Profilbilde kan ordnes her.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.