Oppskrift
De beste pannekakene
Pannekaker er alltid populært, og selv har jeg likt pannekaker så lenge jeg kan huske. For meg gjelder det å finne frem til oppskrifter som er enkle, sunne og gode. Det beste er å få i pose og sekk – pannekaker som smaker kjempegodt og i tillegg er proppfulle av næringsstoffer som kroppen setter pris på.
Jeg liker å kunne kose meg med noe ekstra godt til helgefrokosten uten at det skal være altfor mye styr, og uten raske karbohydrater som sender blodsukkeret til topps!
Bananpannekaker paleostyle- altså uten gluten, sukker og melk har vært en slager hos oss lenge, men jeg har også eksperimentert meg frem til noen andre gode oppskrifter. I tillegg til oppskrift på bananpannekaker får du muligheten til å prøve deg på gode søtpotetp!
Oppskrift på bananpannekaker
- 3 egg
- 1 banan
- 2 ss valgfritt mel, for eksempel kokosmel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
Mos bananen med gaffel og bland sammen med de andre ingrediensene. Eller kjør alt sammen med stavmikseren – det pleier jeg å gjøre. Tilsett gjerne litt vaniljepulver, kanel eller kardemomme til røren – det gir ekstra god smak! Varm opp stekepannen og ha i en dæsj smør. Når smøret er smeltet og begynt å bli brunt kan du steke pannekakene på middels høy varme. Eventuelt kan du steke pannekakene i olivenolje eller kokosolje.
Oppskrift på søtpotetpannekaker
- 3 egg
- Ca. 100 gram bakt søtpotet, most
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ss teffmel eller bokhvetemel
- 1 ss chiafrø
- 1/4 ts salt
Ofte får jeg rester når jeg lager ovnsbakt søtpotet (eller jeg lager litt ekstra mye med vilje…!). Da er det supert å kunne bruke restene til søtpotetlapper. Bare mos søtpoteten med en gaffel og bland sammen med de andre ingrediensene. Stek i smør og/eller olivenolje.
Inspirasjon til servering av pannekaker
Bananpannekaker med bacon er en klassiker! Søtt og salt i herlig kombinasjon 😉
Server gjerne bananpannekaker med avokado, frukt og bær – det er som regel min favoritt!
Søtpotetlapper og bringebær!
Har du andre tips eller gode oppskrifter på pannekaker? Del de gjerne i kommentarfeltet nedenfor.
Ellers er det bare å komme med spørsmål eller kommentarer, det setter jeg stor pris på 🙂
Enjoy!
Én kommentar
Hei.
Jeg henter mye informasjon fra bloggen din, og ikke minst, oppskrifter. Når det gjelder bananpannekaker, så er det vel bare fantasien som setter begrensninger. Jeg blander f.eks kokosmasse i bananpannekkerøren og lar det stå et kvarters tid å svelle. Er ikke så veldig glad i banansmaken, og kokosmasse og kokosfett tar bort noe av den fremtredende banansmaken.